Iamsterdam – Beauty video’s

Wat heeft Amsterdam toch veel mooie plekken. Dat mochten we tijdens dit project weer ervaren. Voor de social pagina’s van Uit in Amsterdam en Iamsterdam, maakten wij een reeks video’s van bijzondere plekken in onze hoofdstad. Deze plekken liepen uiteen van klein en onontdekt naar groots en welbekend.

In deze video bijvoorbeeld het Tropenmuseum. Het lukte Pieter om de drone hoog te houden in deze prachtige hal.

De Hollandsche Manege in Amsterdam

Leuke weetjes over een van de meest bijzondere gebouwen in de stad: de Hollandsche Manege. 🐴Wist je dat het de oudste rijschool van Nederland is?🐴Het gebouw in 1744 als eerste stadsmanege op de hoek van de Lijnbaangsgracht/Leidsegracht zat? 🐴In 1766 traden Wolfgang Amadeus Mozart en zijn zusje op in pikeurswoning🐴Het huidige pand werd gebouwd in 1882 naar het ontwerp van de Spaanse rijschool in Wenen en grenst aan het Vondelpark🐴De rijschool heeft 35 paarden en 17 pony's. Sinds 2009 kunnen de paarden ook buiten lopen🐴De foyer en het gebouw kunnen afgehuurd worden voor feesten en partijen en de manege is een officiële trouwlocatie🐴Al 136 jaar is de stadsmanege de locatie voor beginnende en gevorderde ruitersBen jij er wel eens binnen geweest?

Geplaatst door Uit in Amsterdam op Zondag 6 mei 2018

Geheime locatie: Hidden Houses in Amsterdam

Ooit gehoord van de 'hidden houses'? In de Westerstraat misten een aantal huisnummers, dus creatief bureau Natwerk besloot in 2013 de vermiste nummers 54 tot en met 70 de plek te geven die ze verdienden. Minihuisjes werden tussen de gevels geplaatst en deze zijn inmiddels een populaire trekpleister in de Jordaan.

Geplaatst door Uit in Amsterdam op Zondag 8 april 2018

Een verborgen roze parel in Amsterdam

Het Ons' Lieve Heer op Solder is misschien wel het best verstopte museum van Amsterdam. En dat terwijl alles er roze is! Leuke weetjes:🎀 Vandaag bestaat het 130 jaar als museum. 🎀Wist je dat het behoud van het museum de eerste 'crowdfunding' campagne van de stad was? Door 6000 gulden in te zamelen werd de sloop ervan tegen gehouden. 🎀Er is een café en winkel🎀Het is een super Instagrammable plek!🎀Momenteel loopt er weer een crowdfunding campagne voor de belettering op de gevel🎀Je kunt er trouwen, er worden lezingen, rondleidingen en vergaderingen gehouden🎀Vanaf vandaag is er een tentoonstelling over de geschiedenis te zien

Geplaatst door Uit in Amsterdam op Maandag 23 april 2018

De Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat

#TBT Leuke weetjes over de Posthoornkerk: ⛪ De kerk werd ontworpen door P.J.H. Cuypers, die ook het Rijksmuseum en Centraal Station ontwierp ⛪Het werd gebouwd in 1861, maar pas in 1879 werden de twee torens aan de Haarlemmerstraat geplaatst⛪Sinds 1989 doet de kerk ook dienst als evenement locatie. Van diner tot productpresentatie, theateruitvoering, concert of zelfs een huwelijk. ⛪ De kelder is zelfs een underground hotspot waar je tussen de gewelven kunt dansen!⛪De Game of Thrones tentoonstelling in 2013 kreeg maar liefst 3.000 bezoekers per dag

Geplaatst door Uit in Amsterdam op Donderdag 19 april 2018

Uilenburger Sjoel Amsterdam

De Uilenburgersjoel bestaat al sinds 1766 en is één van de weinige gebouwen overgebleven in de Joodse buurt. Gebouwd in Lodewijk XV stijl met Joodse elementen is het tegenwoordig een bijzondere evenementlocatie. Van concerten tot huwelijken, workshops, lezingen en sjabbat diensten. Een plek voor herinneringen van morgen. Kende jij deze parel in Amsterdam al?

Geplaatst door Uit in Amsterdam op Dinsdag 3 april 2018

 

Other Projects

View Project

Philips: audio

Branded content, Episodic content, How-to films
View Project

Philips SpeedPro Max Aqua

Branded content, Episodic content, How-to films
View Project

Intersport: De Oefening!

Branded content, Episodic content, How-to films
View Project

Iamsterdam – Kersenbloesemfestival 2018

Branded content
View Project

Essent: MKB Energiekafé

Aftermovies, Branded content, Episodic content
View Project

RTLZ: Waterstof, wat is het eigenlijk?

Branded content, Episodic content