Waarom is live-streamen nu juist zo belangrijk?

Wil je een groter publiek bij je evenement of presentatie? Ga het evenement dan livestreamen. Want of je nu een presentatie voor 10 of voor 10.000 personen hebt, je bereikt met livestreamen een extra doelgroep: de thuisblijvers. En omdat er momenteel heel veel thuisblijvers zijn heeft livestreamen eigenlijk een heel nieuwe betekenis gekregen.

Wanneer is een livestream iets voor jou?

Er is momenteel een groeiende behoefte aan livestreams. Dit komt omdat de doelgroep groter is geworden. Mensen zitten nu namelijk veel vaker thuis. Als je een evenement of presentatie wilt geven is het nu moeilijk om publiek te bereiken. Livestreamen is dan de oplossing. Dus heb je een nieuw product? Presenteer je een nieuwe dienst? Of wil je een talkshow houden? Doe het via een livestream. Staat jouw vorm hier niet tussen? We denken graag met je mee!

Wat is livestreamen?

In een livestream filmen we met een aantal camera’s jouw presentatie, boodschap of cursus en sturen de geschakelde video door naar jouw kanaal op YouTube en/of Facebook. Deze video kan dan door iedereen of door een select gezelschap worden bekeken. Het voordeel van livestreamen ten opzichte van bijvoorbeeld beeldbellen is dat de kwaliteit van de video’s een stuk hoger is. Daarnaast nemen wij de livestream ook op, zodat deze presentatie nog een keer kan worden teruggekeken. Dat heb je niet met videobellen. We kunnen achteraf ook nog een kortere versie editen en helpen die extra doelgroep te bereiken.

Hoe werkt het?

Terwijl jij de bijeenkomst of presentatie voorbereidt, maken wij een plan hoe we jouw verhaal op de beste manier in beeld krijgen. Komen er tijdens de livestream meerdere mensen in beeld? In dat geval kunnen we ervoor kiezen om meerdere camera’s in te zetten. Jouw powerpoint of keynote in beeld? Het is allemaal mogelijk.

Hoe pakken we het aan?

Een goede livestream heeft een hogere kwaliteit dan videobellen en daarom ook meer impact. Dat doen we door meerdere camera’s live te schakelen. Net zoals bij een talkshow op TV dus. Iedereen die aan het woord komt heeft een microfoon opgespeld en is mooi uitgelicht. De video stream kan direct op drie streaming diensten tegelijk worden geplaatst. Bijvoorbeeld: YouTube, Facebook en Twitch. Van elk van deze platforms kunnen de reacties worden bijgehouden en terug gekoppeld worden naar de presentator. Zodat er tijdens de uitzending gereageerd kan worden op de kijkers.

Onze ervaringen met livestream

Ilovework heeft heel veel ervaring met het verzorgen van livestreams. Van livestreams voor een klein intiem publiek tot streams waar heel veel mensen op hetzelfde moment kijken. Zo hebben wij livestreams verzorgd tijdens: Bright Day het tech event van RTL, Amsterdam Dance Event (ADE) en tijdens muziekregistraties van 24chambers.

Onze ervaringen met livestreamen: