Waarom werkt vloggen zo goed op internet?

Wil je jouw doelgroep persoonlijk iets vertellen door middel van een video? Wil je ze toespreken of iets laten zien? Dan is een vlog waarschijnlijk de ideale manier voor jou!

Wat is vloggen?

We kennen waarschijnlijk allemaal de bekende vloggers op YouTube, maar wist je dat dit niet de enige manier is om vlogs in te zetten? In een vlog vertelt een persoon zijn of haar boodschap recht in de camera. Hij of zij spreekt de kijker dus direct toe. In de meeste gevallen filmt de persoon in beeld dit zelf. Maar je kunt er ook voor kiezen om het vlog materiaal te combineren met professionele beelden. Dit kan een hele leuke dynamische video opleveren en hebben we al voor diverse klanten in praktijk gebracht. Alles is mogelijk en wij denken graag met je mee!

Hoe werkt het?

Dit hangt af van wat jij zelf wilt en kunt doen! Wij helpen bijvoorbeeld graag met het kiezen van de juiste apparatuur. Zo kan er worden gefilmd met een smartphone, webcam of kleine vlogcamera. Wij faciliteren ook professionele camera’s.

Wij geven tips over hoe ‘de presentator’ het best in beeld komt. Daarnaast verdiepen we ons uiteraard in de materie, zodat wij kunnen helpen om jouw verhaal inhoudelijk zo goed mogelijk over te brengen op de kijker.

Vervolgens zetten wij het geschoten materiaal in de juiste volgorde en daarnaast voegen wij de huisstijl van het bedrijf in titels en titelkaarten toe. Dit verhoogt de herkenbaarheid voor de kijker en straalt authenticiteit van het bedrijf uit. Het is uiteraard ook mogelijk om muziek toe te voegen en wij kunnen het geluid bewerken als dat nodig blijkt.

Wanneer is een vlog iets voor jou?

In een vlog richt je de camera op jezelf en richt je je dus letterlijk tot de kijker waardoor je hem of haar direct en daarmee persoonlijk aanspreekt. Dit kan heel fijn zijn als je snel iets wilt mededelen aan het personeel, collega’s, studenten of geïnteresseerden. En een heel camerateam even niet nodig is voor de snelle boodschap die je wilt vertellen.

Goede vloggen, slechte vloggen

Wij zien heel vaak mooie vlogs voorbij komen, maar toch vaker vlogs vol klassieke fouten. Twee veel voorkomende fouten zijn dat mensen naar zichzelf kijken tijdens het vloggen en niet in de lens… Dit zie je overduidelijk terug in het eindresultaat. Of dat mensen het natuurlijk aanwezige licht verkeerd gebruiken waardoor het beeld slecht te zien is. Maar nog veel belangrijker dan goed beeld is goed geluid. Een vlog met slecht geluid is niet bruikbaar. Een vlog met slecht beeld, maar goed geluid wel!

Onze ervaringen

We hebben veel ervaring met het maken van vlogs. Ilovework heeft vlogs gemaakt voor onder andere: Bever, RTL en KPN. In deze video’s combineerden wij vlogs met professioneel opgenomen beeldmateriaal. De professionele beelden leverden een duidelijke uitleg op en de vlogs gaven de video een persoonlijke touch.